[caption id="attachment_25296" align="alignnone" width="700"] Mjäll torskrygg som stekts i smör serverat med krämig kål och knaprigt bacon passar fint en fredag eller lördag, men även till en lite lyxigare vardagsmiddag. Foto Christina Uhlin[/caption] Torskrygg med krämig kål och knaprigt bacon 4 portioner 30 minuter 4 rödbetor 600 g torskrygg fryst eller färsk 500 g spetskål 3 dl matlagningsgrädde 200 g bacon ¾ tsk salt ½ tsk svartpeppar 1 msk matfett, gärna smör [caption id="attachment_25297" align="alignnone" width="700"] Foto Christina Uhlin[/caption] Gör så här! Koka rödbetorna med skal i saltat vatten tills mjuka, ca 1 h. När mjuka, spola i kallt vatten och tryck av skalet med händerna. Dela i klyftor och lägg åt sidan. Skär fisken i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar på båda sidor. Ansa och strimla spetskål. Stek den mjuk och gyllene i ½ msk valfritt matfett, salta och peppra. Häll på grädden och låt det sjuda. Hetta upp ½ msk matfett i en ny stekpanna och stek fisken ca 2-3 min/sida så att torsken får en fin stekyta. Värmehåll fisken i ugn på 100°, torka ur pannan och knaperstekt baconet, lägg ner rödbetsklyftorna mot slutet. Lägg upp kål och torsk på tallrikar och toppa med bacon och rödbetor. Recept & styling Sandra palmqvist Foto Christina Uhlin