[caption id="attachment_22762" align="alignnone" width="700"] Enkel och snabblagad vardagsrätt på 5 ingredienser. Torsk i ugn med krämig dillsås och ugnsbakade morötter.[/caption] Torsk i ugn med krämig dillsås God och lättfixad vardagsmat! Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter 2 st torskblock, tinade 2 dl matlagningsgrädde 2 dl blandad fiskbuljong av tärning eller flaska 1 dl hackad dill, hälften till morötterna 4 dl gröna ärtor salt och peppar Ugnsrostade morötter med dill 400 g morötter 2 msk neutral olja 1/2 dl dill Tips! De 5 ingredienserna är: torsk, matlagningsgrädde, dill, ärtor, morot Saker som inte räknas in är: buljong av tärning eller flaska, salt, peppar, matfett och de vanligaste torkade kryddorna. Gör så här! Lägg torskblocken, ovanpå varandra i en ugnsfast form. Koka ihop buljong och grädde, tillsätt hälften av dillen, och häll över. Tillaga i varm på 150° i ca 30 minuter. Under tiden fisken är i ugnen skala, dela och koka eller ugnsrosta morötterna. Vänd upp med dill, salt, peppar och olja vid servering. När nästan klart ge ärtorna ett uppkok, häll av och häll över i formen. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö