[caption id="attachment_22517" align="alignnone" width="700"] En färgglad tomatsallad med rödlök, mozzarella och rostade brödkrutonger och färsk basilika. Lite italienska smaker.[/caption] Tomatsallad med mozzarella, krutonger och kapris Ljuvlig sallad! God som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller fågel. Antal: 4 port Tid: 20 minuter 2–4 skivor ljust bröd beroende på storlek 500 g tomater, valfria sorter, former och färger 2 st rödlökar 1 kruka färsk basilika 200 g mozzarella, gärna buffelmozzarella 100 g små kapris ½ dl olivolja flingsalt svartpeppar Tips! Vill du ha hårda krutonger så servera dem sidan om. Eftersom alla tomater smakar olika beroende på storlek, färg, form, regn, solljus, växtplats, jordmån etc, så är den bästa tomatsalladen en mix av många olika sorters tomater! Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Dela brödet i tärningar och rosta gyllene i varm ugn ca 10 minuter. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka löken, plocka basilikabladen, bryt mozzarellan i mindre bitar, låt kaprisen rinna av. Lägg allt i en stor skål med olivoljan och låt det blandas rejält. Krydda gärna med lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Blanda till sist ner krutongerna och rör runt. De kommer att bli härligt segknapriga och dra åt sig av alla de goda smakerna från tomaterna, kaprisen och osten. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö Fat från BITZ