[caption id="attachment_22837" align="alignnone" width="700"] Godaste tomatmarmeladen med smak av kokos. Du kan ta bort kokosen om du vill och ersätta med vanilj eller kanske chili? Eller kör endast smak av tomaterna och inget extra.[/caption] Röd tomatmarmelad med kokos Söt tomatmarmelad med fin smak av kokos. Servera till vällagrad hårdost som cheddar, präst, parmesan eller pecorino. Funkar även som en glaze till kyckling eller nötkött som grillas. Pensla i omgångar och grilla sidan om glöden så det inte bränns på grund av sockret i marmeladen. Mängd: 5– 7 dl Tid: 30 minuter 500 g röda tomater 1–½ dl strösocker 1 dl vatten 2 ½ dl gelésocker multi 1 dl kokosflingor Tips! Jag gillar fasta marmelader och om man ska få till det med syltsocker tycker jag det blir för sött. Med gelésocker multi styr jag det lättare. Och om det behövs mer sötma tillsätter jag vanligt strösocker utöver. Vill du ha riktigt, riktigt fast marmelad så ta bort vattnet helt, men rör då ordentligt när tomaterna ska koka till sig innan gelésockret tillsätts så de inte bränner fast i bottnen. Gelésocker multi innehåller vegetabiliskt geleringsmedel och kan användas istället för gelatin. Det är också bra när du vill laga en fastare sylt eller marmelad. Använd då 500 g bär eller frukt till 2–3 dl gelésocker multi. Låt koka några minuter och marmeladen är klar. Gör så här! Skär bort det lilla gröna fästet om du vill och se till att tomaterna är rena. Skär sedan tomaterna i mindre bitar. Lägg i en kastrull med strösocker och vatten, låt tomaterna sjuda och kokas sönder något, 5-10 minuter. Om de ej kokat sönder så mixa försiktigt med stavmixer. Rör ner kokosflingorna. Tillsätt därefter gelésocker multi och sjud i 30 sekunder eller 1 minut. Häll upp marmeladen på väl rengjord burk, sätt på lock och låt svalna. Förvaras svalt och mörkt oöppnad. Öppnad burk förvaras i kyl. [caption id="attachment_22838" align="alignnone" width="700"] Tomater i olika färger är både vackert. Och gott. De olika tomaterna skiljer sig faktiskt ganska mycket smak och konsistens. prova! Fantastiskt att blanda i t.ex en sallad eller på ett flarn.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö