[caption id="attachment_22879" align="alignnone" width="700"] En smakrik tomatchutney på gula och orange tomater med smak av timjan och lite kryddpeppar. God till både fågel, fisk, vegetariskt och kött.[/caption] Tomatchutney med timjan och kryddpeppar Väldigt god till ugnsrostad eller grillad kyckling och vit fisk. Mängd: Ca 3 dl Tid: 30 minuter 1 st gul lök 300 g gula eller orange tomater 2–3 kvistar färsk timjan eller 1/2–1 tsk torkad ½ msk olja ½ dl vinäger 1 dl socker 5 st kryddpepparkorn ½–1 tsk salt Tips! Gula och orange tomater är mildare än röda så de passar fint i en chutney där de kokas ihop med sött och kryddor. Gör så här! Skala och hacka löken. Dela tomaterna, repa och hacka timjan. Fräs mjukt i olja i en kastrull. Häll på vinäger, socker, kryddpeppar och salt. Låt sjuda ihop under omrörning i ca 20 minuter. Smaka av om mer syra eller sötma behövs. Chutneyn ska vara sötsyrlig i smaken. Kryddpepparn ger en härlig smak, men om du inte gillar kryddpeppar så går det bra att utesluta. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö