[caption id="attachment_25077" align="alignnone" width="700"] Fräsch och knaprig tomat- och fänkålssallad med smak av dill, citron och olivolja. Perfekt till grillkvällen eftersom salladen passar både till fågel, fisk och kött.[/caption] Tomat- och fänkålssallad med gurka och dill Antal: 4– 6 port Tid: 15 minuter 400 g blandade tomater ½ gurka 1 fänkål 1 knippe dill, ca 20 g 1 vitlöksklyfta ½ dl olivolja ½ dl citronsaft 1 msk honung 1 msk flingsalt 1 tsk svartpeppar Tips! Salladen går bra att förbereda på morgonen. Förvara skålen med tomat och gurka i rumstemperatur, övertäckt. Fänkålen med dressing i kyl. Ta ut fänkålen 30 minuter innan servering och blanda med tomaterna och gurkan. Gör så här! Halvera tomaterna och lägg i en skål. Tvätta, kärna ur och skär gurkan i 1/2 cm tjocka halvmånar och lägg i samma skål. Ansa fänkålen och skär så tunt du kan. Hacka dillen grovt. Skala och riv vitlöken. Rör ihop med olja, citron, honung, salt och peppar. Massera in det i fänkålen och blanda sen det med tomaterna och gurkan. Servera. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin