[caption id="attachment_24895" align="alignnone" width="700"] En sallad på färska, solmogna tomater och en krämig och len burrata toppad med en pesto på pistaschmandel och persilja. Om du inte provat att ha pistachmandel i din pesto så är det dags nu. Definitiv en av sommarens bästa tillbehör till grillen.[/caption] Tomat- och burratasallad med pesto på pistaschmandel och persilja Antal: 2 port Tid: 25 minuter 250 g blandade tomater 2 burrata eller buffelmozzarella à ca 100 g/st Pistaschpesto 1 vitlöksklyfta 60 g skalad pistaschmandel, ca 1 dl 40 g färsk persilja 1 ½ dl rapsolja, ej kallpressad 50 g parmesan, fint riven salt och peppar 1–2 msk citronsaft Tips! Det fina med pesto är att man kan variera den mycket. Här använder jag pistaschmandel ist för pinjenötter och persilja istället för basilika. Pistaschmandeln ger en något sötare pesto vilket är gott ihop med persilja som är lite "gräsig" i smaken. Gör så här! Skölj och skiva tomaterna och lägg upp på två tallrikar. Bryt isär burratan och lägg ovanpå. Låt det bli rumstempererat i ca 30 minuter. Pesto: Skala och riv vitlöken. Hacka pistaschmandeln grovt. Skölj och grovhacka persiljan. Lägg i en mixer med oljan. Mixa ihop och vänd sedan ner parmesanosten. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tänk på att parmesanen ger sälta. Toppa din burrata- och tomatsallad med pistaschpeston och njut! Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin