[caption id="attachment_22326" align="alignnone" width="700"] Snabblagad och enkel toast/crostini med avokado och fräscha limemarinerade räkor. Perfekt till fredagsmyset, som en förrätt eller litet drinktilltugg innan grillen.[/caption] Crostini med avokado och limemarinerade räkor Låt gärna räkorna marinera över natten. Antal: 8 st Tid: 15 minuter 4 skivor surdegsbröd Marinerade räkor 300 g skalade räkor 1 kruka koriander 1 st röd chili, t ex spansk peppar 2 st vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 2 st limer, saft och skal ½ msk honung ½ msk fisksås Avokadokräm 2 st mogna avokador 1 st lime, saft och skal salt och peppar Gör så här! Dela brödet i halvor och rosta lätt. Marinerade räkor: Lägg räkorna i en skål. Hacka koriander och chili och lägg ner i skålen. Riv vitlöken och tillsätt. Tillsätt sen rapsolja, limesaft, finrivet limeskal, honung och fisksås. Låt stå minst 30 minuter, men gärna över natten. Avokadokräm: Kärna ur och gröp ur avokadon, mosa ihop med lime, salt och peppar. Precis vid servering, lägg avokadokräm på crostinin och toppa med räkorna. Garnera eventuellt med mer färsk koriander. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö