[caption id="attachment_22899" align="alignnone" width="700"] Enkel och snabblagad thagryta med kokosmjölk, räkor, röd curry är perfekt vardagsmat.[/caption] Thaigryta med räkor, röd curry och kokosmjölk Enkel soppgryta som du bara låter sjuda ihop. Antal: 2 port Tid: 30 minuter 1 st gul lök 2 st morötter 2 st potatisar 4 dl blandad fiskbuljong av konc fond eller tärning 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 msk röd currypasta (mer om du vill) 1 st pak choi 2 st salladslökar 200 g skalade räkor, gärna handskalade Gör så här! Skala och skiva löken. Ansa moroten och skär i slantar. Tvätta och skiva potatisen. Häll buljong, kokosmjölk och curry i en gryta och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt morot, lök och potatis. Låt sjuda mjukt under lock, ca 20 minuter. Under tiden, ansa pak choi och skär i längre bitar på längden, ca 6 bitar/pak choi. Ansa och skiva salladslöken. När rotfrukter och lök börjar bli klart, lägg i salladslök och pak choi och låt sjuda några minuter. Dra av från värmen och vänd ner räkorna precis vid servering. Låt dem ej sjuda med, då blir de sega. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö