[caption id="attachment_20311" align="alignnone" width="700"] Denna texmex paj är enkel och riktigt smarrig! istället för en pajdeg som omfångar fyllningen, lägger jag den på toppen så den blir som ett krispigt täcke![/caption] Texmex-paj med topping Paj med mustig texmexkryddad färs och en matig och knaprig smuldeg på toppen! Antal: 8 bufféportioner eller 4-6 middagar ihop med en sallad. Tid: 45 minuter 500 g kycklingfärs 1 gul lök matfett till stekning 1 påse tacokrydda, 28 g 1 burk krossade tomater, ca 400 g salt och peppar Smulig topping 125 g smör 4 dl vetemjöl 2 tsk torkad timjan ½ tsk salt 2 dl rostad lök Rostade tomater 250 g små tomater, t ex romantica 1 msk rapsolja ½ tsk strösocker salt Lyxig texmex gratäng - RECEPT Tips Om du serverar pajen som ensamrätt med lite sallad till så räcker den till 4–5 personer. Det går bra att göra pajen på vilken sorts färs du vill, även vegetarisk färs. Kyckling och bacon på små spett - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna på en ugnsfast form. Ringla över lite olja, strö över socker och lite salt. Ugnsrosta i varm ugn ca 10 minuter. Ta ut ställ åt sidan fram till servering. Skala och hacka löken, stek den mjuk i en panna med valfritt matfett. Tillsätt kycklingfärsen och stek ca 10 minuter. Tillsätt tacokryddan och eventuellt vatten om det står så på påsen. Häll sist ner krossade tomater. Låt sjuda 15 minuter utan lock och under omrörning. Smaka av och ställ åt sidan. Topping: Smält smöret. Tillsätt mjöl, timjan, salt, peppar och rostad lök och rör runt till en smulig deg. Lägg färsen i en ganska stor ugnsfast form och toppa med smuldegen. Tillaga i mitten av ugnen på 225° i 15 minuter. Toppingen ska få fin gyllene färg. Servera pajen med de ugnsrostade tomaterna. Startordningen i melodifestivalen 2019 Recept: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin