[caption id="attachment_25696" align="alignnone" width="700"] Snabblagad och god tacosoppa som lagas på 20 minuter! Goda tillbehör är nachos, tortillabröd, avokado, creme fraiche, koriander. Foto Charlotte T Strömwall[/caption] ENKEL FISKSOPPA PÅ FÅ INGREDIENSER - RECEPT Vegetarisk tacosoppa Enkel tomatsoppa med bönor och klassiska tacotillbehör. Soppan fixar du snabbt – perfekt när du vill få ihop vardagslivet. Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 400 g vita bönor 1 tsk olja 1 påse taco kryddmix, à 40 g 2 tsk sambal oelek 800 g krossade tomater 1 liter blandad grönsaksbuljong av tärning eller koncentrat från flaska salt och svartpeppar Tillbehör, valfritt 100 g tortillachips 1 dl crème fraiche 0,5 st rödlök, hackad 2 dl majs 1 kruka färsk koriander 1 st avokado, skalad och tärnad Tips! Tillbehören är valfria, men sätter lite extra piff på soppan. Även bröd är gott till om du inte vill servera nachochips. Eller kanske ostfyllda och stekta majstortillas? Gillar du inte bönor går det bra att göra soppan utan, då blir den lite tunnare. Vita bönor smakar inte så mycket, men ger fin mättnad. Går bra med kikärtor med. Det är gott att först rosta majskornen i en het panna med lite olja, salt, peppar och chiliflakes. Givetvis kan du tillsätta skalade räkor eller grillad kyckling om du inte vill ha tacosoppan vegetarisk. Så här enkelt lagar du tacosoppa! Skala och hacka lök och vitlök. Häll av bönorna. Fräs gyllene i en kastrull med olja. Tillsätt kryddor och sambal oelek, fräs någon minut. Tillsätt krossad tomat och buljong, låt sjuda utan lock i 7 minuter. Förbered tillbehören. Mixa soppan, smaka av med salt och svartpeppar och servera. VÄRMANDE NUDELSOPPA MED KYCKLING - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall