[caption id="attachment_25784" align="alignnone" width="700"] fräscha och lättlagade salladstacos med lax, räkor toppade med en chilimajonnäs och rostade jordnötter.[/caption] Tacos med lax och räkor i salladsblad Servera sesammarinerade räkor och lax i salladsblad tillsammans med chilimajonnäs och jordnötter. Gott som förrätt eller på buffé. Räcker till 4 personer som lättare måltid eller förrätt. 4 portioner 20 minuter 180 g salmalax 125 g skalade räkor 1 st rödlök 125 g fryst och tinad mango 2 msk sesamolja 1 msk fisksås 2 st limefrukter 1 kruka färsk koriander 1 huvud romansallad, ca 12 blad totalt eller hjärtsallad. hjärtsallad är dock mindre. Chilimajonnäs 1 dl majonnäs 2 tsk het chilisås Topping 1 dl rostade salta jordnötter TACOS MED RÖKT LAX OCH GURKSALLAD - RECEPT Gör så här! Skiva laxen så tunt du kan. Lägg åt sidan. Skiva rödlöken och lägg i en skål med mangon. Rör ihop sesamolja och fisksås. Riv limeskalet fint och tillsätt, pressa ur saften och tillsätt. Hacka koriandern och rör ner den. Blanda allt. Chilimajonnäs: Rör ihop ingredienserna. Skölj salladen, låt torka och lägg på fat. Lägg ner lax och räkor i sesammarinaden och fördela sedan blandningen i salladsbladen. Bladen fungerar som små skålar. Ringla över chilimajonnäsen. Hacka jordnötterna och strö över dem. UGNSBAKAD LAX MED APELSIN OCH OLIVER - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin