[caption id="attachment_24596" align="alignnone" width="700"] Syltsnittar, wienerstänger, kärt barn har många namn. Men goda är dom oavsett vad du namnger småkakorna till![/caption] Syltsnittar Antal: 35– 40 st 150 g kylskåpskallt smör 1 ½ dl socker 5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljpulver 1 ägg ½–1 msk kallt vatten Garnering 1 dl valfri sylt, t.ex hallonsylt, drottningsylt eller lemoncurd Tips! Vilken sylt som kan användas. De gula på bilden är det lemoncurd som vi använt. Blir också fantastiskt gott! Mördegstips: Arbeta ihop degen snabbt. Gärna i matberedare. En matberedare går snabbare och värmer inte upp degen på samma sätt som dina händer gör. Ha alltid kalla ingredienser och låt mördegen vila i kylen minst 30 minuter. Gör så här! Tärna smöret fint och kör ihop med resterande ingredienser i en matberedare. Tillsätt vattnet mot slutet och kör till en deg. Dela mördegen i två delar och låt vila i kyl 45 minuter. Sätt ugnen på 175°. Mjöla händerna och forma två rullar, 30–35 cm långa. Gör det ganska snabbt så inte mördegen blir för varm. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten på varje rulle med tummen. Fördela sylten i fördjupningen och baka gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Dra försiktigt av bakpapperet med syltlängderna från plåten och skär kakorna i bitar. Lägg gärna bakplåtspapper emellan kakorna när du lägger dem i en burk så inte sylten gör att kakorna klibbar ihop. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin