[caption id="attachment_25172" align="alignnone" width="700"] Svenska råvaror i säsong att njuta av nu är kantareller, björnbär, lingon och blåbär.[/caption] Nu är det lite olika på hur det växer i vårt avlånga land, men i Skåne finns det just nu gott om både björnbär och svamp. Angående våra svenska äpplen så är det olika bud. Några har jättemånga äpplen, men jag själv fick endast 2 stackars små äpplen på mitt äppleträd som annars ger en ganska hyfsad skörd. Jag är inte supersnabb på att plocka svamp, för jag anser att jag inte har full kontroll på alla sorter, men kantareller är hyfsat lätt. Och nedan får du ett hyfsat lätt recept på picklade kantareller. Väldigt gott till mustiga grytor. Och varför inte avsluta middagen med höstgrytan med en smulpaj på äpple eller en vit chokladkladdkaka med björnbär? Helgen är räddad. Härligt kryddig smulpaj på äpple - enkelt recept! Picklade kantareller Gott till grillat, kräftskivan, viltgrytan eller till småplocket ihop med chark och ost. Tid: 15 minuter 200 g kantareller 1 rödlök 2 färska rosmarinkvistar 1 dl ättika, 12% 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 tsk salt 5 lagerblad Gör så här! Rensa kantarellerna, dela om stora. Skala och skiva rödlöken, skölj rosmarinen. Koka upp lagen; ättika, socker, vatten, salt och lagerblad. Lägg sen i svamp och rödlök i lagen och koka 3 minuter. Låt svalna under lock. Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara kallt. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin