[caption id="attachment_17663" align="alignnone" width="561"] Den svampfyllda potatiskakan är en lyxig husmansrätt. Perfekt till både vardag som en lördagkväll![/caption] Svampfylld potatiskaka med fläsk och rårörda lingon Lyxig husmanskost!! • 8 st, ca 4 port •45 min 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 100 g skogschampinjoner, ca 20g om torkad. ½ gul lök 1 vitlöksklyfta Tillbehör Stekt svamp rårörda lingon krispigt stekt fläsk eller knaperstekt bacon 1. Skala, dela och koka potatisen mjuk. 2. Under tiden potatisen kokar, skala och finhacka löken, skala och riv vitlöken, ansa och hacka svampen fint. Stek mjukt i valfritt matfett. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och mixa halvgrovt med stavmixer. 3. Låt potatisen rinna av väl och svalna lite. Mosa ihop och tillsätt, äggulor och rejält med salt och peppar. 4. Gör 16 stycken bollar. Platt ut varje boll något, ca 5 cm i diameter. Lägg på fyllning på 8 stycken, toppa med de resterande 8, och stäng/förslut kanterna och forma till puckar. 5. Stek gyllene och servera med stekt fläsk och rårörda lingon. Tips! Går utmärkt att förbereda och förvara i kyl, både ostekta och stekta. För ännu mer smak, tillsätt 1-2 tsk torkad timjan i självaste potatiskakan utöver salt och peppar. Tänk på att potatis inte är så gott att lägga i frysen.. Sandras bästa tips på krispigt fläsk och knaperstekt bacon: Knaprigt fläsk och bacon gör du enklast i ugnen! Lägg fläsket alt baconet på en plåt. Sätt in i varm ugn på 225° i 12-15 minuter. Baconskivorna kan vara klara redan vid 8-10 minuter. Om du vill att fettet ska rinna av under tiden och inte handskas med det i flytande form när det är varmt, så lägg fläsket/baconet på ett galler med en bakplåt undertill som fångar upp fettet.Ta ut plåten när det svalnat. Av: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson PUSS//Sandra