Under påsken äts det ofantliga mängder ägg! Inte så konstigt, hör högtiden till. Dessutom är det mättande och går att variera i oändlighet. Här får du en variant på "fyllda" ägg med knaprigt skinkchips och handskalade räkor. [caption id="attachment_25882" align="alignnone" width="700"] Fyllda ägg med knaperstekt skinka och handskalade räkor, perfekt till påsk![/caption] Picklade ägg med gurkmeja, lax och kimchimajonnäs - recept Surf & turf ägg Surf & turf är kött och skaldjur i en och samma rätt. Här är en påskig variant på det där räkor och knaprig skinka får vara fyllning i äggen! 6 st 30 minuter 6 skivor lufttorkad skinka 6 ägg 12 skalade räkor dill Så här kokar du ägg på bästa sätt: Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten, ta tiden, 7 minuter, från det att vattnet börjat koka. Glöm inte att sänka värmen så vattnet inte stormkokar och det skvätter hett vatten överallt. Spola sen äggen i kallt vatten, låt ligga i vattnet 1 minut. Knacka sönder skalet lite och lägg tillbaka äggen i det kalla vattnet. På så sätt är det lättare att skala äggen för vattnet sipprar in mellan skalet och ägget. Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Lägg skinkskivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela skivorna om de är stora. Ställ in plåten i ugnen i 10–12 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt svalna. Se till så skivorna inte blir för mörka. De är klara när de är skrynkliga och lite mörkare i färgen. Koka äggen. Gulan ska vara krämig, så 6-7 minuter om du lägger äggen i kallt vatten och tar tiden från det att vattnet kokar. Skala och skär av en bit av toppen på äggen och sätt dem i äggkoppar. Stick ner skinkan i äggen och lägg på räkorna, se bild. Garnera med dill eller annat kryddgrönt. Ägg på 3 sätt, kokt, stekt och äggröra - perfekt till påsk! recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin