[caption id="attachment_25102" align="alignnone" width="700"] Låt dig inte luras av denna mackas fula yttre. Kantarellmacka med stekt ägg och bacon, fulmat när den är som bäst.[/caption] Kantarellmacka med stekt ägg och bacon Antal: 1 port Tid: 15 minuter 1 skiva surdegsbröd, gärna levain 100 g kantareller 1 liten gul lök 2 skivor bacon 1 tsk smör salt och peppar 1 ägg 1 msk hackad persilja 1–2 msk riven eller flagad parmesan Gör så här! Ansa och rensa kantarellerna. Skala och skiva löken. Dela baconet i bitar. Hetta upp en stekpanna och lägg i kantarellerna. Stek tills vätskan kommit och försvunnit. Tillsätt då bacon och lök. Stek allt på medelvärme till gyllene färg. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp brödskivan på en tallrik, rosta brödet om du vill. Stek ett ägg med solsidan upp och lägg på mackan. Toppa mackan med bacon- och kantarellfräset, persilja och flagad parmesan. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin