[caption id="attachment_25630" align="alignnone" width="700"] Lättlagad vardagsmat med fryst spätta och kräftstjärtar. Enkelt och gott, servera gärna med nykokt pasta.[/caption] Kräftostfyllda spättfiléer med smörstekt purjolök 4 portioner 40 minuter Purjolöksfräs 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 2 msk smör 1 citron, finrivet skal + saft 600 g spätta, frysta och tinade spättfiléer, 125 g per portion 330 g kräftost, 1/3 inuti spättan och resten i formen salt och peppar 150 g kräftsstjärtar Dill Tips! Gott till nykokt pasta! Byt kräftosten mot räkost och kräftstjärtarna mot skalade räkor. Också gott! Snabblagad fisk- och räkpanna med krämig dillsås - RECEPT Gör så här! Skala och riv vitlöken, skiva och skölj purjolöken. Stek mjukt på låg värme i en panna i smöret. Mot slutet tillsätt citronen och lägg i en ugnsform. Skär bort ev ben på fisken, salta och peppra. Fördela 1/3 av kräftosten på fisken och rulla ihop. Lägg i den ugnsfasta formen ovanpå purjolöken. Klicka över resterande kräftost. Täck över och tillaga i mitten av varm ugn på 150° i 20 minuter. Kolla så fisken är klar. Den ska vara vit och fast i köttet. Häll av och strö över kräftstjärtar, garnera med dill, ev mer citronskal och servera. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin