[caption id="attachment_24984" align="alignnone" width="700"] Enkel och rustik pastarätt med tomater, chili och vitlök.[/caption] Spaghetti pomodoro med chili och vitlök Enkelt är gott! Den här pastarätten för både tanken och känslan till en uteservering i Italien. Antal: 4 portioner Tid: 25 minuter 400 g små tomater, gärna olika färger 1-2 chili, beroende på hur stark du vill ha det, av sorten spansk peppar 3-4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja salt och peppar 600 g spaghetti, färsk eller torkad Till servering olivolja och flagad parmesan Tips! Ta mindre vitlök och chili om du vill, men detta är en klassisk och enkel pastarätt där det ska vara mycket av dessa smaker. [caption id="attachment_24985" align="alignnone" width="700"] Glöm inte att toppa din spaghetti pomodoro med parmesan, nymalen svartpeppar och olivolja![/caption] Gör så här! Halvera tomaterna, dela och skiva chilin (ta ut fröna för mindre hetta). Skala och skiva vitlöken. Fräs tomat och chili mjukt på låg värme i en panna med olivolja. Vitlöken ska bli mjuk utan att brännas vid. Chilin och tomaterna safta till sig. Smaka av med salt, peppar och gärna en nypa socker. Förhöjer tomaternas smak. Koka pastan under tiden. Om du använder färsk pasta så koka den när tomat/chilifräset är klart. Färsk pasta tar 2-3 minuter och torkad cirka 10 minuter. Servera direkt, gärna med flagad parmesan, svartpeppar och olivolja, flingsalt. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin