[caption id="attachment_19574" align="alignnone" width="500"] Mmm..[/caption] Västerbottenspaj med kräftröra Fantastiskt krämig och väldigt lättlagad paj! Antal: 4 pers Tid: 45 minuter Pajdeg 1 nypa salt 125 g kallt smör, tärnat 3 dl vetemjöl några droppar kallt vatten Fyllning 200 g riven västerbottensost 200 g naturell färskost 1 dl vispgrädde salt peppar Kräftröra 200 g skalade kräftstjärtar, avrunna ½ rödlök 1 dl majonnäs 1-1 ½ msk hackad dill några droppar citronsaft Tips! Själva pajen ger något fler än exakt 4 portioner, men det gör inget, för den är så himla god! Och gillar du inte kräftor, så går det bra med räkor eller varför inte prova att göra den vegetarisk? Använd 4 stycken kronärtsskocksbottnar ist för skaldjur i krämen. Gör så här! Kör ihop degen snabbt i en matberedare. Tryck ut degen i en rund ugnsform 15-20 cm i diameter. Ställ i kyl. Sätt ugnen på 200°. Kräftröra: Hacka kräftstjärtarna grovt, finhacka löken och blanda med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl till servering. Ta ut skalet ur kylen, säkra kanterna på pajdegen så de inte glider ner under tillagning och förgrädda i varm ugn på 200° i 7-10 minuter. Ta ut och sänk värmen till 175°. Rör ihop ost och grädde och ca ett kryddmått vardera av salt och peppar. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt och servera med kräftröran och lite grönt. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin