[caption id="attachment_22994" align="alignnone" width="1960"] Smördegspizza med mozzarella och lufttorkad skinka är en enkel och snabblagad rätt till fredagsmyset![/caption] Smördegspizza med italienska smaker Antal: 2-4 pers Tid: 30 minuter 1 förp rektangulär smördeg, 250 g 2 kulor mozzarella à 125 g av god kvalité 3 msk finhackad basilika 120 g lufttorkad skinka 100 g små tomater, ca 15 st salt och peppar Snabb äppelpaj på smördeg med mandelmassa - RECEPT Gör så här! Lägg ut smördegen på en bakplåt. Oftast är det bakplåtspapper med i de rektangulära smördegarna, men om inte så lägg bakplåtspapper under smördegen på plåten. Sätt ugnen på 250°. Riv hälften av mozzarellan, blanda med basilikan, lite salt och peppar och strö ut på smördegen. Lägg på skinkan och resterande mozzarella i skivor. Halvera tomaterna och lägg på med snittytan uppåt. Grädda pizzan i varm ugn i 12–15 minuter. Håll uppsikt, alla ugnar fungerar olika. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin