[caption id="attachment_19786" align="alignnone" width="700"] Enkel och snabblagad middag på få ingredienser![/caption] Fler snabblagade middagar - krämig blomkål- och bacongratäng Lax med citron, oliver och vitlök En allt i en låda-rätt, rustik med mycket smak! God till pasta, pressad potatis eller en grönsallad. 4 pers 30 minuter 500 g lax, 4 bitar à 125 g ½ vitlök, ca 3-4 klyftor 2 citroner 200 g oliver ½ dl olivolja salt och peppar Gör så här! Sätt ugnen på 250°. Dela laxbitarna på mitten och lägg bitarna i en ugnsfast form. Skala och krossa vitlöken. Finriv skalet av citronerna och pressa ur saften. Häll av oliverna och lägg ner dem i formen med laxen. Blanda olivoljan med vitlök, citronskal och -saft. Häll över i formen. Salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen i 7–10 minuter. Lägg gärna några citronskivor överst för både synens och smakens skull. Servera med valfri kolhydrat eller en sallad på strimlade rotfrukter och kål. Mamma Maggies moussaka - recept Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson