[caption id="attachment_22863" align="alignnone" width="700"] Snabblagad panna med torsk, räkor och en krämig dillsås. Perfekt vardagsmat, men med små medel kan den förvandlas till en lyxig helgrätt.[/caption] Snabblagad torsk- och räkpanna med krämig dillsås Lyxig och lättlagad vardagsmat! Antal: 4 port Tid: 30 minuter 1 st halvtinat torskblock, ca 400 g 2 dl lätt crème fraiche 250 g räkost 5 dl blandad fiskbuljong av konc fond eller tärning 1 dl hackad dill salt och peppar 20 st skalade räkor Tillbehör kokt potatis Tips! Torskblock är lätt att dela i fina bitar när det är halvtinat. Handskalade räkor är godast, försök ta dig tiden att skala själv. De som finns frysta i lösvikt brukar hålla bra kvalité. Rätten går att lyxa till för att serveras på en bjudning om du vill. Köp färsk fisk, definitivt handskalade räkor, 34% creme fraiche eller en skvätt grädde och ta ett glas vitt till. Finrivet citronskal på toppen är extra fräscht. Gör så här! Skär torskblocket i ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg på en bit hushållspapper. Låt crème fraiche, räkost och fiskbuljong koka ihop i en stekpanna med hälften av dillen. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner de tinade fiskbitarna i såsen och låt sjuda färdiga, ca 10 minuter. Vänd dem en gång. Toppa med resterande dill och skalade räkor och servera med till exempel kokt potatis. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö