[caption id="attachment_25337" align="alignnone" width="700"] Dessa svamp- och ostfyllda piroger passar utmärkt som en lättare lunch, fredagsmyset eller en matigare fika på skogspromenaden. Gillar du inte champinjoner kan du använda en annan svampsort som t.ex kantareller. Foto Christina Uhlin[/caption] Piroger med svamp, soltorkade tomater och ost Dessa svamp- och ostfyllda piroger med soltorkad tomat och timjan passar utmärkt som en lättare lunch, fredagsmyset eller en matigare fika på skogspromenaden. Gillar du inte champinjoner kan du använda en annan svampsort som t.ex kantareller. Antal: 8 st Tid: 1 h 1 pizzadeg, 400 g Fyllning 250 g champinjoner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 50 g soltorkad tomat 1 tsk torkad timjan 150 g lagrad riven ost Topping 1 msk flingsalt 2 tsk torkad timjan 1 msk olja Så här gör du piroger på färdig pizzadeg! Ansa och hacka svampen i mindre bitar, skala och hacka lök och vitlök. Låt tomaterna rinna av. Fräs svampen mjuk i en stekpanna på medelvärme tills all vätska försvunnit från svampen, tillsätt sen matfett och all lök. Stek mjukt och gyllene. Tillsätt tomat och timjan och smaka av med salt och peppar. Dra av från värmen och tillsätt osten. Dela pizzadegen i 8 rektangulära bitar. Fördela fyllningen och lägg i mitten på varje rektangel, vik över och ihop som en trekant, knip ihop kanterna. Dom kommer bli lite ojämna, men det är ok. Lägg på en bakpapperklädd plåt, pensla med lite olja, strö över flingsalt och torkad timjan. Tillaga klart i varm ugn på 225° i 10-15 minuter. Ska bli fint gyllene. [caption id="attachment_25338" align="alignnone" width="700"] servera gärna till en IPA, med eller utan alkohol. Även en alkoholfri must eller cider på äpple är väldigt gott till dessa svamp- och ostfyllda pirogerna med soltorkad tomat och timjan.[/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin