[caption id="attachment_24724" align="alignnone" width="700"] Hemgjord pasta pesto! Vegetariskt, lättlagat och gott! Perfekt för meatless monday.[/caption] Pasta pesto - pasta med hemgjord spenat- och mandelpesto Pasta pesto är en riktigt god och snabblagad vegetarisk rätt! Servera gärna extra parmesanost sidan om. Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter 2 vitlöksklyftor 100 g sötmandel 200 g färsk spenat 100 g parmesanost 2 ½ dl rapsolja salt och peppar 2 msk citronsaft, ev mer 4 portioner färsk eller torkad pasta Tips! Peston kan även göras på hasselnötter, solrosfrön eller på klassiskt vis med pinjenötter. Även att använda sig av basilika, rucola eller morotsblast som grönt. Gör så här! Skala och riv vitlöken. Hacka mandeln grovt. Hacka spenaten grovt, riv parmesanosten grovt. Kör vitlök, mandel, spenat och parmesan i en matberedare till en grov konsistens. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Tänk på att parmesanosten är salt i sig. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera den nykokt med peston, antingen bredvid eller blandad med pastan. [caption id="attachment_24727" align="alignnone" width="700"] En pestopasta gillas av de flesta. Annars servera peston sidan om så får alla ta själv.[/caption] RECEPT - Pesto på morotsblast Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin