[caption id="attachment_17277" align="alignnone" width="640"] En enkel pasta och dessutom gott![/caption] Ugnsrosta 200g tomat (till 2 personer) med 2 msk olivolja, salt, svartpeppar, en msk strösocker, några kvistar timjan och rosmarin (torkade örter går bra det med) och 2 tunt skivade vitlöksklyftor i ugnen på 250° i cirka 10 minuter. Koka färsk pasta under tiden tomaterna rostas, häll av pastavattnet och blanda upp den nykokta pastan med några matskedar basilikapesto. Hemgjord eller färdigköpt är valfritt. Servera med de rostade tomaterna, obscen mängd parmesan eller pecorino. Till det dricker jag personligen gärna det här! (ditt samvete får bestämma om flaska eller en BIB...). Även om systembolaget har bra riktlinjer och koll på läget, så prova ibland ett vin som kanske inte har rekommendationer att vara till just det du ska äta. Kan bli platt fall ibland, men många gånger riktigt trevliga överraskningar! Om du vill, så servera även lite lufttorkad skinka vid sidan om! Puss//Sandra