Sandras ostentré En väldigt enkel förrätt, men så himla god! Går bra att göra dagen innan. Ta ut ur kylen en stund innan servering, ca 40 minuter. • 4 pers • 45 min 4 ägg 2 dl vispgrädde 2 dl grovriven vällagrad hårdost Tillbehör 1 liten rödlök 50 g löjrom eller annan finkornig rom crème fraiche 1.Sätt ugnen på 100°, gärna varmluft. Rör ihop ägg, grädde och riven ost. Skala och finhacka löken, lägg åt sidan. 2.Häll upp äggblandningen i fyra värmetåliga skålar eller djupa tallrikar. Tillaga i 30–35 minuter. Vicka lite på tallriken, smeten ska gunga lite i mitten men inte vara ogräddad. 3.Låt svalna och lägg sedan på rom, crème fraiche och lök. Tips! Om du häller smeten i en låg vid ugnsform, ca 15x15 cm, och bakar av hela, så blir det även ett utmärkt tilltugg. Du skär i små bitar och garnera med rom, crème fraiche och lök! Ev kortare tillagningstid, ca 15 minuter. Krämig saffransdoftande fisksoppa - receptlänk [caption id="attachment_20157" align="alignnone" width="700"] Enkel och snabblagad chokladmousse. Denna ska jag definitivt göra på nyår![/caption] Dajmfluff med granatäpple Antal: 2 port Tid: 20 minuter Egentligen räcker detta recept till lite fler än 2 personer. Men det är så gott, så det gör inget att det blir lite extra! 100 g mjölkchoklad 1 ½ dl vispgrädde 40 % 1 dubbeldajm ½ granatäpple Tips! Andra goda tillbehör till dajmfluffet är citrussallad, hjortron från frysen som du sjuder upp med lite socker eller en klick vispad grädde och skivad banan. Gör så här! Hacka mjölkchokladen och lägg i en skål. Värm grädden, låt den ej koka, och häll över den hackade chokladen. Rör runt tills chokladen smält helt. Ställ i kyl och låt svalna helt. Hacka dajmen och vänd ner i chokladgrädden, ställ tillbaka i kyl. När helt kall (efter några timmar eller nästa dag): Vispa chokladblandningen med elvisp någon timme innan servering och fördela i glas eller koppar. Garnera. Snabblagad fryst key lime tårta - receptlänk Lättbakad chokladkaka med apelsin - receptlänk Nyårstårta till dessert - receptlänk [caption id="attachment_20159" align="alignnone" width="700"] Jag förkokar alltid min potatis och blandar gärna ner andra rotfrukter med. färskost i gratängsåsen gör potatisgratängen härligt krämig.[/caption] Potatisgratäng 1 kg potatis 200 g morot 2 gula lökar 2–3 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 400 g naturell färskost 150 g riven ost, gärna smakrik och vällagrad Tvätta potatis och morot, skala eventuellt och skär i skivor, ca 1 cm tjocka. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 225°. Koka potatis och morot nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt löken koka med de sista minuterna. Häll av kokvattnet och lägg över i en ugnsfast form. Skala och riv vitlöken. Koka upp grädden. Rör ner färskost och vitlök. Dra kastrullen från värmen och rör ner riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över rotsakerna i formen. Gratinera till fin färg, 10–12 minuter. Klassiska smaker och lite nytt! Vad sägs om hummersallad, oxfilé och en chokladfondant på vit choklad - receptlänk Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin