Fredagar är jag oftast trött. Veckans jobb och pendling ner till Malmö från Helsingborg tar ut sin rätt. Men de flesta helger är jag ledig. Min sambo Daniel och jag har sagt att vi ska ta det lugnt och laga mat tillsammans, ta ett glas vin, njuta och sitta och prata på fredagar. Vardagar är det oftast jag som lagar maten hemma hos oss. Daniel sköter tvätten. Fredagsmaten blir allt från tex mex, ost och kex till nedanstående. En lite roligare variant på korv med bröd. Detta enkla recept svänger du ihop på 10 minuter! Till 2 personer behöver du 2 korvar av valfri sort, 2 små hanökakor, ½ dl creme fraiche, 2 msk pesto och en ½ rödlök. Snitta och stek korven, grilla eller värm brödet i en torr stekpanna/varm ugn, skiva löken tunt och rör ihop peston med creme fraiche. Servera direkt! En lyxigare variant på korv i bröd. Snabblagad pasta med ädelost och valnötter - recept Tips! Byt ut basilikapeston mot en pesto på soltorkad tomat. Funkar lika bra med korv gjord på fläsk, ox, fågel eller varför inte vegetarisk? Ännu lyxigare? Byt ut peston mot 100 g handskalade räkor, vänd även ner 1 msk hackad dill, salt och peppari creme fraichen. Voila! Så har du en hemgjord räksallad till din lyxgrillare i bröd. Mer sugen på fisk? Utöka mängden creme fraiche till 1-1 ½ dl, finhacka löken och vänd ner tillsammans med peston och 150-175 varmrökt lax i creme fraichen. Blir en härligt matig macka! Denna fyllning funkar även till en bakpotatis. Recept och styling: Sandra