[caption id="attachment_23001" align="alignnone" width="700"] En snabblagad cheesecake i glas med citron och blåbär! kan det bli bättre? Lemoncurd får vispas upp med färskost och varvas med digestivekex och en blåbärskompott. Tokgott![/caption] Snabb citroncheesecake i glas med blåbärskompott Antal: 4-6 st Tid: 20 minuter Cheesecake ca 15 digestivekex 300 g lemon curd 200 g naturell färskost Blåbärskompott 250 g frysta blåbär, tinade och avrunna ½–1 dl strösocker Garnering krossade digestivekex Tips! Går bra att förbereda de olika komponenterna dagen innan om du vill, men lägg ihop i glas eller koppar strax före servering. Gör så här! Krossa digestivekexen, spara gärna småbitar till garnering. Koka ihop blåbär och socker i cirka 5 minuter. Smaka av sötman. Låt svalna och ställ undan till servering. Vispa ihop lemon curd och färskost. Varva allt i små glas eller koppar, toppa med kompott och krossade digestivekex. Oreocheesecake med blåbär - SUPERGOTT RECEPT! Recept & styling: Sophie Håkansson Foto: Sophie Håkansson