[caption id="attachment_25165" align="alignnone" width="700"] Enkel och snabb chili con carne passar utmärkt till vardagens middagar.[/caption] Snabb och enkel chili con carne på fem ingredienser En rejäl laddning chili är perfekt att göra inför veckan eller frysa in matlådor. Jag har alltid mycket bönor i min chili, men du kan givetvis minska mängden om du vill. Antal: 6 port Tid: 30 minuter 500 g valfri färs, t ex blandfärs, nötfärs, vegetarisk, kalkon eller kyckling olja till stekning 800 g färdig tomatsås, arrabbiata 600 g vita bönor salt och peppar Tillbehör 2 dl crème fraiche (smaksatt eller naturell) eller tjock naturell yoghurt rostat bröd, gärna surdegsbröd Tips! Servera gärna mer chili sidan om för de som gillar starkt. Till exempel torkade chiliflakes eller chilisås. Givetvis kan du lägga till färsk vitlök och lök om du vill. Skala och hacka löken och stek den sen ihop med färsen. Om du inte orkar hacka lök och vitlök, så är det gott att toppa chilin med rostad lök. Jodå, prova! Gör så här! Stek färsen gyllene med olja i en het stekpanna med hög kant, ca 10 minuter. Tillsätt tomatsåsen och låt sjuda en stund. Häll av bönorna och tillsätt i pannan. Smaka av med salt och peppar. Servera med rostat bröd och tjock yoghurt eller crème fraiche. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin