[caption id="attachment_25705" align="alignnone" width="700"] Snabb och lättlagad chicken tikka masala gör man lätt med färdig kryddmix och strimlad kycklingfilé. Perfekt vardagsmat! Foto Charlotte T Strömwall[/caption] Snabb chicken tikka masala - enkelt recept Lättlagad och snabb indisk kycklingrätt med massor av smak. Här tar vi hjälp av en färdig kryddmix och färdigstrimlad kycklingfilé. Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter 2 st gula lökar 1 msk olja till stekning 600 g strimlad kyckling, finns i kyldisken salt och peppar 1 påse tikka masala kryddmix, à 40 g 0,5 msk vitlökspulver 400 g arrabbiata (chilismaksatt tomatsås) 2 dl matlagningsgrädde 15 %, om du vill ha lägre eller högre fetthalt går det bra med UGNSBAKAD KYCKLINGKLUBBA MED BROCCOLIMOS - RECEPT Tips! Servera gärna med basmatiris eller naanbröd, yoghurt, mango chutney och rostad lök. Indiskt ris: koka 4 portioner ris med en hel kanelstång och 4 hela kardemummakapslar. När färdigkokt, smaksätt ca en tredjedel av riset med 0,5 tsk gurkmeja som blandats upp i lite vatten. Blanda med resten av riset och garnera med rostad lök. Du kan göra egen kryddblandning om du vill och äter dessa kryddor ofta. Blanda lika delar av de torkade och malda kryddorna; spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, malen kanel och kardemumma. Tillsätt till sist en tredjedel malen kryddnejlika av mängden du har på de andra kryddorna. Till exempel om du använder måttet matsked, så ska den malda kryddnejlikan vara en tredjedel av en matsked. Så här gör du snabb chicken tikka masala! Skala och skiva löken. Stek den mjuk och gyllene i olja i en stekpanna med hög kant tillsammans med den strimlade kycklingen. Salta, peppra och tillsätt kryddmix och vitlökspulver. Rör runt och stek några minuter till. Tillsätt tomatsås och grädde, låt sjuda ca 10 minuter under lock. Kycklingen ska vara tillagad helt igenom. Smaka av med salt och peppar. BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ I UGN - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall