[caption id="attachment_19310" align="alignnone" width="700"] Såååå enkelt och så himla gott! Är du superhungrig så koka potatis och servera till![/caption] Panerad torsk med äppel- och pepparrotsyoghurt En perfekt maträtt till både vardag som till fredagsmyset! Antal: 2 pers Tid: 30 minuter 2 torskfiléer à ca 125 g, gärna av de tjockare slaget, och inte lövtunna salt och peppar 1 ägg 1 dl ströbröd, ev glutenfritt matfett till stekning Äppelyoghurt med pepparrot 1 äpple 1 ½ dl tjock naturell yoghurt 2–3 msk färskriven pepparrot Tips! Gott till denna enkla rätt är gröna bönor och citronklyftor. Vill du ha det ännu matigare, koka potatis eller gör potatisklyftor i ugn. Lite som en nyttigare fish and chips! 1.Torka av torsken, salta och peppra. Vänd i ägg och sedan i ströbröd. Stek gyllenbruna i valfritt matfett på medelvärme i en stekpanna till fint gyllene och knapriga. Ca 10 minuter. 2.Skölj och tärna äpplet under tiden. Blanda med yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. 3.Servera torsken med yoghurtsåsen. Riv gärna över mer pepparrot vid servering. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson