[caption id="attachment_20083" align="alignnone" width="652"] Frasig smördegspizza med saffransstekt lök, getost och granatäpple. Toppa gärna med ruccola. Perfekt till en uppesittarkväll! Vill du ha mer crunch, strö över rostade och hackade hasselnötter.[/caption] Smördegspizza med chèvre och granatäpple Som plockmat till 6-8 personer eller lite mer mättande kvällsmat till 4 personer. 30 minuter 1 rulle färdig smördeg, 250 g 1 dl frysta granatäppelkärnor eller kärnor från ett ½ färskt granatäpple 2 gula lökar 1–2 msk smör 1 pkt saffran, 1/2 g salt och peppar 3/4–1 dl crème fraiche 200 g chèvre 1 påse rucola, ca 65 g Gör så här! Tina granatäppelkärnorna. Eller pilla loss om du har köpt ett färskt granatäpple. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Stek mjuk och gyllene i smör i en stekpanna. Tillsätt saffran, salt och peppar. Låt svalna. Rulla ut smördegen, bred på crème fraiche och lägg på löken. Skiva chèvren och fördela ovanpå. Tillaga pizzan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Håll uppsikt! Ta ut pizzan, strö över ruccola och granatäppelkärnor. Servera! Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin Tips! Du kan förbereda hela pizzan med crème fraiche, lök och chèvre och förvara i kyl. Låt stå i rumstemperatur en stund innan du tillagar den.