[caption id="attachment_24276" align="alignnone" width="700"] Snabblagat smördegsflarn med fikon och mandelmassa serverat på ett fin fat och dekorerat med färska fikon.[/caption] Smördegsflarn med fikon och mandelmassa Enkel dessert som går snabbt att göra och smakar fantastiskt ihop med kall vispad grädde! Sitter fint både både vardag som fest. Antal: 6– 8 port Tid: 30 minuter 1 pkt rund smördeg, 250 g Fyllning 200 g mandelmassa 12 st färska fikon 40 g smör ½ dl strösocker Tillbehör 3 dl vispgrädde Tips! Det smälta smöret och sockret gör pajens kanter härligt frasiga! Om fikonen verkar mycket saftiga, pudra 1 ½ msk potatismjöl (det gör du lätt med en tesil) på mandelmassan innan du lägger på skivade fikon. Gör så här! Lägg ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Riv över mandelmassan fint över smördegen ända ut i kanterna. Sätt ugnen på 225°. Skär fikonen i 3-4 mm tunna skivor och lägg lite omlott över smördegen, nästan hela vägen ut till kanten. Vik sedan in kanten. Smält smöret och pensla på den invikta kanten och även över fikonen. Strö över sockret (både kanter och över fikonen) och baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Smördegen ska bli fint gyllene. Vispa grädden fluffig och servera till den ljumma pajen. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin [caption id="attachment_24278" align="alignnone" width="700"] Smördegsflarn med färska fikon och mandelmassa uppskuren i bit på tallrik serverat med en klick vispad grädde.[/caption]