Lyxig skaldjursrisotto för två 30 minuter 2 dl carnaroli- eller arborioris 6 pilgrimsmusslor 7-8 dl fiskbuljong 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 8 grönmusslor, kokta halvor från frysdisken Extra gott Flagad parmesan Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i en kastrull med lite olja tills lök och ris börjar se "genomskinligt" ut. Späd sedan med varm buljong under omrörning. Börja med hälften och sen lite i taget efterhand som riset suger upp buljongen. Låt sjuda sakta och rör ofta. Riset är klart efter ca 15 minuter. Smaka gärna på riset, det ska vara lite tuggmotstånd i riset. När riset börjar bli klart, halstra pilgrimmsmusslorna i en het panna med olja. Grönmusslorna kan du lägga ner i samma kastrull som med riset och lägga på ett lock. Värmen från riset värmer musslorna utan att de blir överkokta. Tips! Fiskbuljong, lök och saffran ger snabbt och enkelt smak. Givetvis går det bra att tilsätta mer smak som att vända ner lite hackad dill eller ta bort vitlken om du vill det. Även att ösa i med ännu mer skaldjur såsom handpillade räkor och blåmusslor. Eller varför inte hummer? Redig lyx! Recept & bild: Sandra Palmqvist