[caption id="attachment_19921" align="alignnone" width="661"] Enkel och fräsch sillsallad på matjesill, ägg och pepparrot. Citron friskar upp rätten ännu mer. Gott till en bit kavring eller vörtbröd.[/caption] Sillsallad på matjessill Denna sillsallad är fräsch och lätt! Prova att riva över citronskal för ännu mer smak! Antal: 4 pers Tid: 20 minuter 400 g matjessill, ca 3 burkar 1 ½ dl crème fraiche 2 ägg 1 rödlök ½–1 dl riven pepparrot salt och peppar Tips! Detta kan du förbereda dagen innan: Koka och skala äggen, vispa ihop krämen. Gör så här! Låt sillen rinna av. Koka och skala äggen och riv dem på den grova sidan på rivjärnet, eller hacka dem. Skala och finhacka löken. Vispa ihop hälften av pepparroten med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Allt detta kan förberedas dagen innan eller på morgonen. Riv då bara den pepparrot som ska tillsättas i crème fraichen. Vid servering: Lägg upp matjessillen på fat, klicka ut pepparrotskrämen, lägg på hackat ägg och hackad rödlök. Riv över mer pepparrot. Garnera med hackad grönkål om du vill. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin