[caption id="attachment_24211" align="alignnone" width="700"] En löksill som får extra sting och smak av röd chili och fräsch ingefära ihop med kryddor.[/caption] Sill med lök, chili och ingefära Antal: 4– 6 bufféportioner Tid: 20 minuter + 1-2 dygn i kyl för bäst smak. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 1 st gul lök 1 st rödlök 2 st röd chili, typ spansk peppar 10 cm färsk ingefära 1 st morot 2 dl strösocker 1 dl vatten 1 dl ättika, 12 % ½ tsk salt 5 st torkade lagerblad 5 st svartpepparkorn För mer smak av Asien är det gott att vända ner 1 dl hackad koriander precis innan servering. Finns både färskt och fryst. Tips! 5-minuterssill är färdiginlagd sill. Du behöver alltså inte lägga in den för att den ska bli klar och ätbar. Man låter den rinna av från vätskan den ligger i. Kan stå att lagen går att använda, men jag gör alltid en egen. Sen lägger du sillen i antingen en klar lag eller en smaksatt kräm eller t.ex senapssås. Läs ordentligt på sillförpackningen så du inte köper saltsill som behöver vattnas ur innan den läggs i smaksättningen. Gör så här! Låt sillen rinna av och skär i mindre bitar. Skala och skiva löken. Ansa chilin och skär tunt. Ta bort fröna om mindre hetta. Blanda med sillbitarna i en skål. Skala morot och ingefära och skiva eller strimla tunt. Koka upp socker, vatten, ättika, morot, ingefära, salt och kryddor. Låt svalna. Vänd ner sillen i den svala lagen och blanda runt. Ställ i kyl minst ett dygn för bäst smak. Håller orörd ca 5 dygn i kyl. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin