Här kommer ett finfint recept där pepparkakan har huvudrollen. Perfekt till julbaket! Seg mandel- och pepparkakskaka Förutom tid i ugn och kyl, går den väldigt snabbt att svänga ihop och räcker till många! 100 g sötmandel, ca 1,5 dl 25 st pepparkakor 2,5 dl strösocker 200 g smör 2 ägg Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandel och pepparkaka ganska fint i en matberedare. Lägg i en bunke med sockret. Smält smöret och blanda ner. Rör till sist ner äggen och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kakan kommer att bubbla mycket i ugnen, men det ska den göra! TIPS! Denna kakan mår bäst av att stå till sig 1-2 dagar i kylen. Servera i små munsbitar till kaffet eller i större bit med en klick grädde! Om du ej har en matberedare funkar dubbla påsar + brödkavel ypperligt för pepparkakan och en vass kniv och snabb hand för mandeln. Vill du göra kakan glutenfri - byt ut pepparkakorna mot glutenfria pepparkakor.