[caption id="attachment_25212" align="alignnone" width="700"] ljuvliga scones med smak av vanilj, toppade med en glasyr på florsocker och strösslade med hackade hasselnötter.[/caption] Scones med vanilj, glasyr och hasselnötter Riktiga små godbitar, nästan som en kaka! Eller ett mellanmål med snabb extra energi. Antal: 12 st Tid: 40 minuter 4 ½ dl vetemjöl 2/3 dl strösocker 1 ½ tsk bakpulver ½ tsk salt 1/2 tsk vaniljpulver 120 g tärnat kallt smör 1 ½ dl vispgrädde Vaniljglasyr 2 ½ dl florsocker ½ tsk vaniljpulver ¾ msk mjölk Tips! Om du vill är det gott att strö över hackade hasselnötter. Då smakar nästan sconesen som kakan mandelkubb. Använd ca 2 msk hackade nötter. Sconesen går bra att frysa, men frys dem utan frosting för mindre kladd. Gör så här! Sätt ugnen på 180° varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Tillsätt grädden och blanda ihop snabbt. Går bra att göra i en bakmaskin med degkrok eller vinge om du vill. Dela degen i två bitar och gör två runda kakor, ca 2 cm höga och ca 15 cm i diameter. Skär varje rundel i 6 trekanter och lägg på en bakpappersklädd plåt. Glasyr: Rör ihop ingredienserna till en slät glasyr. Skeda på ca 1 matsked på varje scones. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan glasyren läggs på. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin