[caption id="attachment_22774" align="alignnone" width="700"] Nybakat scones med hallon och citron. Servera gärna med hemgjord hallonsylt.[/caption] Scones med citron, vallmo och hallon Antal: 12 stycken Tid: 30 minuter 6 dl vetemjöl ¾ tsk salt 2 msk råsocker 2 tsk bakpulver 100 g kallt smör 4 dl filmjölk 2 st citroner, endast skalet, finrivet och gärna från obesprutade citroner ½ dl blå vallmofrön 125 g färska hallon Tips! Går lika bra att baka ut på bakplåtspapper som i en smord muffinsform. Går utmärkt att frysa. Om du använder frysta hallon så låt hallonen tina och rinna av innan de blandas ner. Gör så här! Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret fint. Nyp ihop smöret med mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt filmjölk och hallon och rör ihop "slarvigt". Överarbeta inte, det ska gå ihop till en "deg" utan att det blir kompakt. Forma och lägg ut 12 låga "bullar" med mjölade händer på en bakpapperklädd plåt. Eller använd en smord muffinsform. Baka i mitten av varm ugn på 200° i ca 12 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. Servera med t.ex ost och sylt, mascarpone eller bara som de är. [caption id="attachment_22775" align="alignnone" width="700"] Baka dina scones på en plåt eller i en muffinsform. Vilket som går bra.[/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö