[caption id="attachment_25303" align="alignnone" width="700"] Nybakade blåbärsscones med citron. Ät gärna ljummna med t.ex mascarponeost. Foto Christina Uhlin[/caption] Blåbärsscones med citron 10 st 40 minuter 6 dl vetemjöl 3/4 tsk salt 2 msk rörsocker strö 3 tsk bakpulver 100 g kallt smör 3 dl filmjölk 2 citroner, rivet skal 125 g frysta blåbär Tips! Gillar du inte blåbär går det bra med hallon istället, eller varför inte både och? Använd gärna obesprutade citroner! Scones med nötter och vaniljglasyr - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret fint eller hyvla ner det i mjölblandningen. Nyp ihop smöret med mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt vätskan och rör ihop "slarvigt". Överarbeta inte, det ska gå ihop till en smulig smet utan att det blir en deg. Vänd ner blåbär och citronskal och blanda runt. Forma 10 bullar med mjölade eller fuktiga händer. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och baka i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. Servera nybakade med ost och marmelad eller naturella eller med mascarpone. Saftiga scones med vallmo och citron - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin