Det blir givetvis recept, "bakom kulisserna" och allt det vanliga jag brukar ha. Har en del att berätta. Var ju i Tel Aviv på en kulinarisk matresa och i måndags var jag på White guide galan. Är även inne i en loop med högt tempo och mycket receptskrivningar och fotograferingar. Och som grädde på moset renoverar vi köket här hemma. Ett projekt som påbörjades för 1 år sedan, men aldrig verkställdes. Då behöver man snabblagad och smarrig mat. Och det är shakshuka. Nedan får du ett snabblagat recept på shakshuka och så hoppas jag att du kikar runt lite på nya sajten här! [caption id="attachment_22135" align="alignnone" width="300"] Shakshuka är en äggrätt från mellanöstern med en kryddig grönsaksragu och pocherat ägg. Det finns otaliga mängder recept och här är mitt.[/caption] Till 2 personer ta 1 skalad gul lök, 1 skalad vitlöksklyfta, 1 liten röd paprika, och en ½ aubergine. Hacka ner i mindre bitar och fräs mjukt i en panna med lite olja och ½ tsk malen spiskummin. Häll på 1 burk arrabbiatasås, låt puttra lite och smaka av med salt, peppar, ev mer spiskummin. Sänk värmen och knäck ner 2 ägg och låt äggen pocheras 3 minuter i tomat- och grönsaksragun. Vid servering toppa gärna med finstrimlad salladslök, hyvlad pecorino eller smulad fetaost. PUSS