Jag har hållit mig till samma recept så länge jag minns. 125 g smör 1 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl havregryn 1-½ dl strösocker Smält smöret, ner med socker och till sist det torra. Sen brukar jag pimpa med allt från hackade nötter, mörk choklad, cest av lime eller citron. Ibland åker det ner vaniljpulver, lakritspulver eller torkad malen kanel och kardemumma. Ibland potatismjöl som får vändas ner bland frukten/bären. Det som är det sköna med grundrecept. Man kan liksom göra lite vad man vill med det. Allt beroende på säsong, humör, råvara och tid. Love it! Just denna varianten av rabarbersmulpaj fick några stackars jordgubbar följa med och några rutor mörk choklad med havssalt hackades ner och fick ligga över rabarbern under smuldegen. Jag dubblade mängden smuldeg, skar ner ca 1 kg rabarber, och allt åkte ner i vanlig rektangulär ugnsform från IKEA. Själva rabarbern kom från mammas trädgård. PUSS//Sandra