[caption id="attachment_24835" align="alignnone" width="700"] Kyckling som fått smak av Sambal Oelek passar utmärkt ihop med en krispig vitkålssallad med koriander, risvinäger, sesamolja och jordnötter. Perfekt sommarmat om du frågar mig![/caption] Sambal oelek-kyckling med asiatisk kålsallad Antal: 4 port Tid: 45 minuter 600 g kyckling (filé eller benfritt kycklinglår) salt och peppar 1 dl sambal oelek, mer om du gillar mycket hetta Kålsallad 1 kruka färsk koriander 1 dl hackade rostade jordnötter 2 påsar skuren råkostsallad (vitkål och morot) ¾ dl sesamolja ½ dl risvinsvinäger eller vitvinsvinäger Tips! Kålsalladen med asiatiska smaker går utmärkt att göra dagen innan. Gör så här! Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra runtom. Pensla på sambal oelek. Tillaga kycklingen på grillen eller i ugnen på 200° i 20–25 minuter. Kolla så kycklingen är helt klar. Saften ska vara genomskinlig och köttet vitt. Tjockare kycklingbitar tar längre tid. Innertemperaturen ska vara 72°. Hacka koriandern och lägg i en skål med jordnötter och råkost. Massera in sesamoljan och vinägern 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kålsalladen på ett fat. Skiva kycklingen och lägg ovanpå och servera. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin