[caption id="attachment_23824" align="alignnone" width="700"] Vackert upplagd sallad på matvete, rödkål, blodgrape och varmrökt lax. Toppad med kokta ägghalvor och valnötter. Perfekt energiboozt för kroppen.[/caption] Vintersallad med varmrökt lax, blodgrape och ägg Matig, nyttig och näringsrik sallad. Perfekt när mörker och kallare klimat kommer och det behövs lite extra nyttigheter till kropp och själ. Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter 400 g varmrökt lax (funkar bra med rökt makrill med eller tonfisk) Vintersallad 4 st blodgrape ¼ rödkålshuvud 3 dl matvete 1 dl hackad persilja, ca 20 g ½ dl rapsolja eller olivolja 1 dl hackade valnötter, ca 100 g 4 st kokta ägg ½ dl hackad dill salt peppar Gör så här! Tvätta blodgrapefrukterna och riv skalet fint. Lägg i en skål. Skär sen av det vita skalet och skär ut klyftorna, även kallat "filéa". Lägg fruktköttet i en skålen med det finrivna skalet och pressa ur all saft ur det vita skalet och ner över i skålen så inget går till spillo. Strimla rödkålen tunnt och massera den med lite av oljan, salt och peppar. Koka matvetet enligt instruktioner på paketen. Gärna med lite buljong. Blanda ihop grapefrukt, rödkål och matvetet. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en serveringsskål och toppa med lax, dill, valnötter och kokta ägg. Gillar du skålen? Köp den från oss! [caption id="attachment_23825" align="alignnone" width="700"] Salladen är vacker för ögat med rödkålen och grapefrukten tillsammans med den gröna dillen.[/caption] Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin