Dessa ljuvliga små bullar som passar att ätas både till morgon, eftermiddagsfikan och till kvällen. Helt enkelt så funkar scones dygnet runt! [caption id="attachment_19689" align="alignnone" width="700"] Enkelt recept på saftiga scones med citron och vallmofrön![/caption] Egg in a hole - recept Saftiga scones med vallmo och citron Riktigt smarriga scones som inte är söta! Baka och frys in, så har du till hela veckan! 12 stycken 6 dl vetemjöl ¾ tsk salt 2 msk råsocker 3 tsk bakpulver 100 g kallt smör 3 dl filmjölk 2 cest av citroner, gärna obesprutade ½ dl svarta vallmofrön Tips Går att utesluta sockert helt och att byta filmjölken mot laktosfritt. Enkel marmelad på röda vinbär - recept Gör så här! Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret fint. Nyp ihop smöret med mjölblandningen till en smulig deg. Tillsätt vätskan och rör ihop "slarvigt". Överarbeta inte, det ska gå ihop till en smulig smet utan att det blir en deg. Forma och lägg ut 12 bullar med mjölade händer. Baka i mitten av varm ugn på 200° i 12-15 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. Servera nybakade med ost och marmelad! Så här får du krispigt bacon! Utan att det skvätter fett! - Sandras husmorstips Recept: Sandra Palmqvist Foto: Sophie Håkansson