[caption id="attachment_16743" align="alignnone" width="640"] Så enkel och så himla god! En sockerkaka med det lilla extra![/caption] Dessutom gjorde jag min i en rektangulär form, ca 20 x 25 cm. Tror den kommer från IKEA om jag inte minns helt fel. Jag hittade inte min "vanliga" sockerkaksform. Kakan blev lika god ändå! saftig, lite knäckig på ytan och så enkel att göra. Mina tips är att använda yoghurt istället för mjölk och bryn smöret ordentligt så det blir riktigt nötigt i smak och doft! Här kommer receptet! Sandras sockerkaka ca 12-14 rutor 3 ägg 3 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 50 g mandelmassa 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl tjock yoghurt, t.ex grekisk. 75 g riktigt smör Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Riv mandelmassan grovt och blanda ner. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner. Bryn smöret i en liten kastrull. Rör ner yoghurten. Rör sen ner i kaksmeten. Häll upp i en bakpapperklädd rektangulär form, 20 x 25 cm i storlek. Baka i mitten av varm ugn, gärna varmluft, på 175° i 35-40 minuter. Lägg över bakpapper på slutet om den ser mörk ut. Stjälp upp, låt svalna, ät och njut! Tips! Och om du av någon konstig anledning inte har ätit upp den innan den blir lite torr av att ligga framme, så är den tokgod att rosta i ugnen och äta med vaniljglass! [caption id="attachment_16744" align="alignnone" width="640"] Gör sockerkakan i en rektangulär form istället! Skär rutor, ät som den är eller toppa med något krämigt![/caption] Puss//Sandra