[caption id="attachment_25402" align="alignnone" width="700"] Friterad ravioli är både populärt och gott, och inte alls svårt.[/caption] Friterad ravioli med sardell, tomat- och kaprissmörsås Antal: 2 portioner Tid: 25 minuter 80 g sardeller 20 g gräslök 50 g soltorkad tomat 75 g smör 1 dl små kapris ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 200 g ostfylld färsk ravioli, kuddar eller halvmånar 5 dl olja till fritering Tips! Givetvis går det bra att skippa friteringen och koka pastan. Oljan är varm när det småbubblar när en brödbit läggs i och blir gyllene och knaprig på ca 1 minut. Ha alltid ett lock till hands när du friterar. Om oljan skulle bli för varm och fatta eld. Och ha alltid fläkten avstängd. Eldslågor kan ta sig upp i fläkten. Så här gör du friterad ravioli! Häll av sardellerna, hacka grovt. Hacka gräslöken, hacka tomaterna. Smält smöret i en kastrull. När smält, sänk till lägsta och tillsätt allt hack + kapris, salt och peppar. Håll varmt på låg värme tills du friterat pastan. Värm oljan till 175°. Kolla temperaturen med en kökstermometer eller testa med en brödbit först. den ska småbubbla i kanterna och bli gyllene på 1-2 minuter, då är temperaturen bra. När oljan uppnått 175° och du lagt i raviolin, kan du stänga av värmen direkt. Raviolin hinner bli klar ändå för det är så pass lite mängd i detta recept som ska friteras. Fritera raviolin knaprig och gyllene genom att sänka ner den i oljan försiktigt så det inte skvätter, använd en hålslev i rostfritt. Raviolin ska puffa och svälla lite och bli fint gyllene. Rör gärna runt lite så den blir jämnt friterad på båda sidor. Servera direkt med smörsåsen. DRYCKESTIPS TILL DIN FRITERADE RAVILOI! 100% riesling från Tyskland. Ekologisk med en välavvägd smakpalett. Självklar till lax, vit fisk och skaldjur med smaksättning av smaker som chili, dill, koriander, citron, lime eller pasta med ost och mycket umami och sälta som i receptet ovan. The Grape Collective Riesling Returns, 2019, 129 kr/75 cl. Alkhalt 12,5 % Systembolagets beställningssortiment, artnr 7285901 Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin