[caption id="attachment_22612" align="alignnone" width="700"] Somrig rulltårta fylld med färska jordgubbar och en citronsmörkräm. Vill du inte använda lemoncurd i smörkrämen går det bra med finrivet citronskal.[/caption] Rulltårta med jordgubbar och citronsmörkräm Antal: 14 bitar 3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ dl mjölk, rumstempererad Smörkräm med lemoncurd 200 g smör, rumstempererat 2 dl lemon curd 2 dl florsocker Fyllning 10 st jordgubbar Tips! Eftersom det är färska jordgubbar i så bör rulltårtan ätas inom 2 dagar. Rulltårtan har rejält med smörkräm. Vill du ha mindre fyllning så gör bara hälften av satsen. Gör så här! Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 10 minuter. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken och se till att smeten är jämn. Häll upp smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper och dra bort papperet som kakan bakades på. Om du penslar med lite kallt vatten så lossnar det lättare. Låt kakan svalna helt. Om fortfarande varm när fyllning bredes på, så smälter fyllningen. Smörkräm: Vispa ihop smör, lemon curd och florsocker riktigt mjukt. Bred smörkrämen på den avsvalnade rulltårtan i ett jämnt lager. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå smörkrämen. Rulla ihop kakan från långsidan. "Knip åt" och ta hjälp av pappret i bottnen när du rullar kakan. Gör inget om den inte blir perfekt rund. Det blir aldrig mina. Låt kakan vila i kyl innan du skär upp den bitar. Servera något rumstempererad så inte krämen är alltför kall och hård. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin