[caption id="attachment_24170" align="alignnone" width="700"] Ädelost på pepparkaka är en klassiker. Här använder jag mjuk pepparkaka som rostas lätt och toppas med ädelost och fikon. Fantastiskt gott![/caption] Rostad mjuk pepparkaka med ädelost och fikon Ädelosten smälter lite på den ljumma pepparkakan och smakar fint ihop med inlagda fikon och glögg. Antal: 12 bitar Tid: 15 minuter 200 g mjuk pepparkaka 200 g ädelost, t ex Stilton eller Saint Agur, rumstempererad minst 45 minuter 4 st inlagda fikon Garnering frysta, tinade lingon Tips! De flesta livsmedelsbutiker har färdig mjuk pepparkaka, men om du ändå ska julbaka så passa på att baka lite mjuk pepparkaka. Muk pepparkaka - RECEPT [caption id="attachment_24171" align="alignnone" width="700"] Vill du inte köpa färdig mjuk pepparkaka i affär eller på bageri så kan du alltid baka din egna mjuka pepparkaka. Bara att frysa in det du inte använder.[/caption] Gör så här! Skär den mjuka pepparkakan i 12 bitar. Rosta i varm ugn på ca 200° tills de är gyllene och fått krispig yta. Skär osten i lika många bitar som du har rostad pepparkaka. Skär fikonen i mindre bitar. Lägg ost och fikon på den ljumma mjuka pepparkakan. Toppa gärna med några lingon och servera direkt med varm glögg. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin